headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Sri Lanka rondreis Langs de hoogtepunten van Sri Lanka

Negombo – Anuradhapura – Polonnaruwa – Kandy – Nuwara Eliya – Ella – Tissa – Mirissa – Negombo

16 dagen, 15 nachten

Prijs vanaf € 1040,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka rondreis Hoogtepunten

Sri Lanka Rondreis Hoogtepunten

Tijdens onze Sri Lanka rondreis langs de Hoogtepunten van Sri Lanka reis je per privé-auto met chauffeur. Tijdens deze flexibele reis van ruim twee weken zie je de belangrijkste hoogtepunten!

 

Je reist vanuit Negombo langs de kust naar de tempels van Anuradhapura en Polonnaruwa. Je bezoekt daarna Kandy en het olifantenweeshuis van Pinnawela. Vervolgens reis je -dwars door de theevelden- naar Nuwara Eliya. Hier maak je een wandeling naar World’s End bij de Horton Plains. Ook verblijf je in Ella, een leuk plaatsje in het hoogland met een gemoedelijke sfeer. Vanuit Ella kun je prachtige wandelingen kunt maken in de groene omgeving! Daarna ga je naar het Yala of Bundala National Park. Tenslotte verblijf je enkele dagen aan het heerlijke strand van Mirissa!

 

Sri Lanka-Saskia

 

Saskia, Landenspecialist Sri Lanka

“Ik heb genoten in Sri Lanka! De mensen en de natuur, heerlijk aan het strand gezeten en op zoek gegaan naar olifanten! Ik vertel je er graag meer over.”

 


Dag 1:  vertrek uit Amsterdam
Dag 2:  aankomst in Colombo, transfer naar Negombo
Dag 3:  vrije dag in Negombo
Dag 4:  start autotour met chauffeur, naar Anuradhapura
Dag 5:  via Sigiriya Rock naar Polonnaruwa
Dag 6:  vrije dag in Polonnaruwa, bezoek tempels
Dag 7:  via Dambulla naar Kandy
Dag 8:  Kandy, bezoek aan Pinnawela olifantenweeshuis
Dag 9:  van Kandy naar Nuwara Eliya
Dag 10: trip naar Horton Plains, wandeling naar World’s End, ’s middags naar Ella
Dag 11: vrije dag in Ella
Dag 12: van Ella naar Tissa, safari per jeep naar Yala of Bundala National Park
Dag 13: naar Mirissa
Dag 14: vrije dag in Mirissa
Dag 15: (evt. via Galle en Colombo) naar Negombo
Dag 16: transfer naar luchthaven, vertrek uit Colombo, aankomst Amsterdam

 

Prijs vanaf € 1040,- p.p.

Inbegrepen: aankomsttransfer naar je hotel in Negombo, 12 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 2 hotelovernachtingen in Mirissa op basis van halfpension, vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur volgens het programma, tocht naar Horton Plains en een jeepsafari naar Yala of Bundala Nationaal Park.

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, fooien, overige maaltijden, entreegelden (indicatie zie info entreegelden), eventuele tolgelden (ca. 5 euro per auto) en eventuele fietshuur ter plaatse.

Beste reistijd: Een reis door Sri Lanka kan het hele jaar door gemaakt worden. Maar: het Yala N.P. is vanaf ongeveer half september tot half oktober gesloten in verband met de broedtijd van de vogels in het park. De exacte data horen we kort van te voren. Over je strandverblijf: In de periode mei t/m oktober kan veel regen vallen aan de zuidkust (met name mei, juni, juli) en het water is minder helder.

 

Voor een echt zon/strand/snorkelverblijf, is de zuidkust in deze periode minder geschikt, we raden dan een strandverblijf aan de oostkust aan! Je zou tijdens een bezoek aan Trincomalee een paar dagen aan de mooiste stranden van Sri Lanka kunnen verblijven, bijvoorbeeld in het midden van je rondreis! Lees ook de info over de beste reistijd!

 

Let op: Tijdens de periode rond kerst en oud & nieuw zijn toeslagen van toepassing op de hotels, waardoor de prijs van de hotels hoger kan worden. Als je deze rondreis bij ons aanvraagt, krijgt je natuurlijk de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Over de trein: Het traject per trein van Kandy naar Nana Oya (bij Nuwara Eliya) op dag 9 kan slechts kort van te voren door onze agent gereserveerd worden. In een enkel geval bv. tijdens het hoogseizoen/schoolvakanties kan het helaas voorkomen dat het niet lukt om een kaartje te bemachtigen. In dat geval kun je soms meereizen zonder zitplaats (overleg hierover dan ter plaatse met je chauffeur!) of maak je de rit ‘gewoon’ met je eigen auto & chauffeur. Omdat het gaat om slechts enkele euro’s kunnen we hiervoor geen restitutie verlenen. Lees ook de info over het reizen per trein in Sri Lanka!

 

 

Tijdens onze individuele rondreizen door Sri Lanka verblijf je in verschillende middenklasse hotels met eigen douche en toilet op de kamer. De meeste kamers beschikken over airconditioning, behalve  op die plaatsen waar dat vanwege de hoogte en temperatuur echt niet nodig is. Tijdens de rondreizen is het ontbijt in de hotels inbegrepen. Bij een aantal hotels is ook een zwembad aanwezig, zodat je een lekkere duik kunt nemen na een reisdag.

 

Lees eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Sri Lanka.

 

Sri Lanka, NegomboSri Lanka-TissaSri Lanka hotels, Udawalawe, Sobana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken bij de Srilankanen thuis – in Negombo

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka, excursie, RiceCurry

Tijdens deze excursie van een halve dag word je opgehaald bij je hotel in Negombo. Samen met de gids/kok koop je de ingrediënten op de markt, daarna leer je een maaltijd te bereiden volgens echte Srilankaanse recepten. (meer…)

Fietstocht ‘meet de locals’

Prijs € 13,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka, excursie, fietsen

Een bijzondere fietstocht van een halve dag langs verschillende dorpjes in de omgeving van Negombo. Samen met de gids fiets je ’s ochtends vroeg vanuit het hotel eerst naar de vismarkt van dit havenstadje en vervolgens de landelijke gebieden rond  Negombo in. (meer…)

Raften van Kandy naar Nuwara Eliya

Prijs € 59,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka, excursie, raften

Een avontuurlijke raft-trip vanuit het Kitulgala Resthouse! Je vertrekt vroeg in de morgen vanuit Kandy, als de chauffeur je naar het treinstation brengt. Je maakt als je wilt eerst een prachtige treinreis richting Nuwara Eliya.  (meer…)

Op zoek naar de walvissen bij Mirissa

Prijs € 62,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka, excursie, Mirissa, walvissen

De kust van Sri Lanka is een prima plaats om walvissen te spotten! In het warme water van de Indische oceaan vind je onder andere de grootste walvis ter wereld: de blauwe vinvis. Daarnaast zijn er bultruggen, potvissen en regelmatig ook orka’s. (meer…)

Dag 1: vertrek uit Amsterdam

 

Dag 2: aankomst op de luchthaven van Colombo, transfer naar je hotel in Negombo
Bij aankomst op de luchthaven van Colombo staat de chauffeur op je te wachten om je naar het hotel voor de eerste 2 nachten te brengen. Plof neer op een van de ligbedden bij het zwembad om bij te komen van de lange vlucht, of geniet van een lekkere cocktail aan de bar.

Rondreis Sri Lanka, Negombo

 

Dag 3: vrije dag in Negombo
Vandaag kan er van alles maar hoeft er helemaal niets. Maak bijvoorbeeld een lange strandwandeling of geniet bij het zwembad van je hotel. Als je wat meer van de omgeving wilt zien, raden we de fietsexcursie Meet the locals of de kookexcursie Koken bij de Srilankanen thuis aan!

 

Dag 4: start autorondreis met chauffeur, naar Anuradhapura
Vanuit Negombo reis je langs mooie lagunes, eerst een stuk langs de kust en daarna het binnenland in. De route leidt naar de oude tempelstad Anuradhapura, waar het boeddhisme bijna tastbaar wordt. Hier groeit ook de 2200 jaar oude heilige Bo-boom, een stek van de boom waaronder Boeddha zijn inspiratie kreeg.

 

Dag 5: via Sigiriya Rock naar Polonnaruwa
Vandaag vroeg gaat de reis verder, eerst naar Sigirya. Hier kun je de klim maken naar de beroemde rotscitadel van Sigiriya, op de top van een rots van zo’n 370 meter hoogte. Deze ruïnes van de oude stad Sigiriya staan op de UNESCO lijst als Cultureel Erfgoed. Sigiriya Rock wordt ook wel ‘Lions Rock’ genoemd, ter plaatse zul je zien waarom. Het is even klimmen over een aantal smalle galerijen en trappen, onderweg zie je erotische fresco’s, maar boven op de top word je beloond met een fantastisch uitzicht op de jungle rondom!

 

Daarna reis je door naar Polonnaruwa, deze stad was in de Middeleeuwen de tweede hoofdstad van Ceylon, het oude Sri Lanka (na Anuradhapura). Na aankomst in Polonnaruwa kun je eerst inchecken in het hotel, en dan eventueel de omgeving vast gaan verkennen.

Sri lanka-Rondreis

 

Dag 6: vrije dag in Polonnaruwa, bezoek aan tempels
Vandaag heb je de hele dag tijd om in je eigen tempo de prachtige tempels van Polonnaruwa te bezoeken. Natuurlijk kan de chauffeur je brengen, maar wij adviseren je om een fietstocht te maken naar de tempels en door de omgeving. Fietsen zijn eenvoudig in Polonnaruwa te huur voor een paar dollar per dag en het is een leuke manier om de omgeving te verkennen en in contact te komen met de lokale bevolking.

 

In Polonnaruwa vind je de (deels gerestaureerde) ruïnes van ooit prachtige badhuizen, tempels en paleizen. Hiertussen staan verschillende Boeddhabeelden, in zowel liggende als staande en zittende houdingen. Ook kun je deze vrije dag natuurlijk (gedeeltelijk) doorbrengen bij het zwembad van het hotel!

 

Dag 7: via Dambulla & ‘spice gardens’ naar Kandy
Onderweg naar Kandy bezoek je Dambulla, midden in de jungle. Het eerste wat je opvalt bij aankomst van de tempel in Dambulla is het enorme prachtige gouden Boeddhabeeld van bijna 30 meter hoog en de rij monnikenbeelden. Vervolgens loop je verder omhoog naar dit bijzondere boeddhistische grottencomplex. Dit verborgen tempelcomplex heeft binnen prachtige fresco’s, beelden en schilderingen. Ook bezoek je een traditionele kruidentuin als je dat leuk vindt (overleg dat met je chauffeur!). Hier kun je meer leren over onder andere kruidenthee en het gebruik van kruiden voor medische klachten. ‘s Middags reis je verder richting Kandy,  prachtig gelegen aan het Kandy Lake!

 

Dag 8: Kandy, bezoek olifantenweeshuis van Pinnawela
Vanuit Kandy breng je vandaag een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela. Elke ochtend lopen de olifanten dwars door een winkelstraat naar de rivier waar ze zich gaan wassen. Een bizar en bijzonder gezicht! Geniet vervolgens onder het genot van een drankje op het terras van de olifanten die zichzelf natspuiten in de rivier in een prachtige omgeving.

 

In overleg met je chauffeur kun je ’s middags nog een bezoek brengen aan de prachtige botanische tuin van Kandy, of gewoon rustig een wandeling maken rond het meer. In de avond kun je een bezoek brengen aan de beroemde Temple of the Tooth. Hier wordt de gouden tand van Boeddha bewaard in een gouden dagoba. De drukte van alle gelovigen in de tempel is een bijzonder tafereel om te aanschouwen.

Sri lanka-treinreis

 

Dag 9: van Kandy naar Nuwara Eliya 
Op weg naar Nuwara Eliya reis je door een gebied met uitgestrekte theeplantages. Je kunt dit traject grotendeels per trein afleggen! De chauffeur brengt je naar het station van Kandy, maar de bagage blijft gewoon in de auto, zodat je de treinreis zonder je bagage kunt maken. Dit is handig, want er is geen airco en soms moet je zelfs staan, maar het is een unieke ervaring waarbij je in contact kunt komen met de lokale bevolking. Over dit traject wordt gezegd dat het een van de mooiste van heel Sri Lanka is!

 

Je rijdt in ongeveer 4 uur langs theeplantages en watervallen, dwars door de bergen. In Nana Oya haalt de chauffeur je weer op van het station en brengt je naar het hotel in Nuwara Eliya. In Nuwara Eliya vind je typisch koloniale oude Engelse huizen en een golfbaan, een paardenracebaan en cricketvelden! Je verblijft in een centraal hotel middenin het levendige centrum.

 

Dag 10: trip naar Horton Plains, wandeling naar World’s End, ’s middags naar Ella
Vandaag sta je vroeg op om een avontuurlijke tocht door de jungle naar Horton Plains en een wandeling naar het World’s End ravijn te maken. Het landschap is ruig en als je na een wandeling voor de 1500 meter diepe afgrond staat, snap je waarom het hier World’s End heet. Met een beetje mazzel trekt de mist op, want het uitzicht is fantastisch. Hierna reis je verder naar Ella, een leuk plaatsje met een gemoedelijke sfeer en prachtige omgeving.

 

Sri Lanka Nine Arch Bridge Dag 11: vrije dag in Ella
Vandaag heb je een vrije dag in Ella. Je kunt bijvoorbeeld de klim maken naar ‘Little Adam’s Peak’, je loopt eerst door de theevelden en klimt dan omhoog naar de top met een klein altaar en een spectaculair uitzichtpunt! Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de prachtige bakstenen ‘9 Arches Bridge’, aangelegd in 1921 door British Railways, waar een paar keer per dag de trein overheen rijdt; een mooi fotomoment!

 

Dag 12: van Ella naar Tissa, safari per jeep naar Yala of Bundala National Park
Na je bezoek aan het hoogland daal je vandaag langzaam af naar de kust en gaat de reis naar Tissamaharama. Vanuit Tissa maak je een jeepsafari naar een van de natuurparken Yala of Bundala. Het Yala National Park wordt bevolkt door wilde olifanten, luipaarden, krokodillen, herten en apen. Het Bundala National Park is een paradijs voor vogelliefhebbers, ook leven er krokodillen en waterbuffels.

 

Dag 13: van Tissa naar de zuidwestkust, Mirissa
Vandaag zet de chauffeur je af in het ‘strandparadijs’ Mirissa, een relaxed en rustig strandplaatsje aan de zuidkust van het eiland. Mirissa is erg klein en eigenlijk niet eens een dorpje te noemen, er liggen verspreid langs een prachtig strand enkele kleine hotels en guesthouses. De perfecte plek om bijvoorbeeld heerlijk bij te komen van je rondreis!

Sri Lanka, Mirissa

 

Dag 14: vrije dag in Mirissa
Geniet van het mooie zandstrand, de wuivende palmen, een lekkere cocktail en van verse visgerechten. Combineer je strandwandeling bijvoorbeeld met een bezoekje aan de kleine Kandavahari tempel. In het heldere water bij Mirissa kun je prima snorkelen! Niets moet, maar als je zin hebt om iets meer te doen dan alleen luieren, kun je kiezen voor een excursie om op zoek te gaan naar de walvissen die je vanuit Mirissa kunt spotten (van november tot april).

 

Dag 15: via Galle en Colombo naar Negombo, einde autotour met chauffeur
Na het ontbijt reis je, als je wilt via Galle en/of Colombo, terug naar Negombo. Hier kan je nog wat plekken bezoeken waar je eerder geen tijd voor hebt gehad of je maakt er gewoon een rustige middag van. Het is natuurlijk ook mogelijk om je reis in Sri Lanka te verlengen, geef ons je wensen door en we maken je reisvoorstel graag op maat.

 

Dag 16: transfer vliegveld, vertrek uit Colombo, aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1040,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 20 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider