headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Sri Lanka rondreis Compleet, inclusief het onontdekte noorden

Negombo – Anuradhapura – Jaffna – Trincomalee – Polonnaruwa – Kandy – Nuwara Eliya – Ella – Tissa – Mirissa – Galle – Negombo

19 dagen, 18 nachten

Prijs vanaf € 1349,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
rondreis Sri Lanka

Tijdens deze uitgebreide rondreis Sri Lanka Compleet reis je over het eiland Sri Lanka per privé-auto met chauffeur.

 

Je reist, na enkele dagen aan het strand van Negombo, naar de tempels van Anuradhapura en Polonnaruwa. Daarna reis je naar Jaffna in het nog onontdekte noorden van Sri Lanka.  Ook het heerlijk rustige strand van Trincomalee in het oosten zit in deze rondreis. Daarna bezoek Kandy en natuurlijk het olifantenweeshuis van Pinnawela. Je reist dwars door de theevelden naar Nuwara Eliya en maakt een wandeling naar World’s End in de Horton Plains. Via het gezellige plaatsje Ella, tussen de groene heuvels reis je naar het Yala of Bundala National Park. Tenslotte rust je heerlijk uit op het tropische strand van Mirissa!

 

Sri Lanka-Saskia

 

Saskia, Landenspecialist Sri Lanka

“Ik heb genoten in Sri Lanka! De mensen en de natuur, heerlijk aan het rustige strand van Trincomalee gezeten en aan de kust op zoek gegaan naar reuzenschildpadden!


Dag 1: vertrek uit Amsterdam

Dag 2: aankomst in Colombo, transfer naar Negombo

Dag 3: vrije dag in Negombo

Dag 4: begin autorondreis: van Negombo naar Anuradhapura

Dag 5: van Anuradhapura naar Jaffna, stadstour

Dag 6: Jaffna, bezoek Nagadeepa tempel & Delft Island  

Dag 7: van Jaffna naar Trincomalee

Dag 8: van Trincomalee via Sigiriya Rock naar Polonnaruwa

Dag 9: vrije dag in Polonnaruwa, bezoek tempels

Dag 10: via Dambulla naar Kandy

Dag 11: Kandy, bezoek olifantenweeshuis van Pinnawela

Dag 12: van Kandy naar Nuwara Eliya

Dag 13: tocht naar Horton Plains, wandeling naar World’s End, ’s middags naar Ella

Dag 14: vrije dag in Ella

Dag 15: naar Tissa, safari per jeep in namiddag naar Yala of Bundala Nationaal Park

Dag 16: van Tissa naar Mirissa

Dag 17: vrije dag in Mirissa

Dag 18: via Galle en Colombo naar Negombo

Dag 19: transfer naar luchthaven, vertrek Colombo, aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1349,- p.p.

Inbegrepen: aankomsttransfer naar je hotel in Negombo, 15 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 2 hotelovernachtingen in Mirissa* op basis van halfpension, vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur volgens het programma, tocht naar Horton Plains en een jeepsafari naar Yala of Bundala Nationaal Park.

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, fooien, overige maaltijden, entreegelden (indicatie zie info entreegelden), eventuele tolgelden (ca. 5 euro per auto) en eventuele fietshuur of lokale gids ter plaatse.

 

Seizoen: het Yala N.P. is vanaf ongeveer half september tot half oktober gesloten in verband met de broedtijd van de vogels in het park. De exacte data horen we kort van te voren. Tijdens de periode rond kerst en oud & nieuw zijn toeslagen van toepassing op de hotels, waardoor de prijs van de hotels hoger wordt. Over het strandverblijf: In de periode mei t/m oktober kan veel regen vallen aan de zuidkust (met name mei, juni, juli) en het zeewater is minder helder.

 

Voor een echt zon/strand/snorkelverblijf, is de zuidkust in deze periode minder geschikt, we raden dan een strandverblijf aan de oostkust aan! Je zou tijdens een bezoek aan Trincomalee een paar dagen aan de mooiste stranden van Sri Lanka kunnen verblijven, bijvoorbeeld in het midden van je rondreis! Lees ook onze info over de beste reistijd!

 

Ter info over de treinreis: Het traject per trein van Kandy naar Nana Oya (Nuwara Eliya) op dag 12 kan slechts kort van te voren door onze agent gereserveerd worden. In een enkel geval bv. tijdens het hoogseizoen/schoolvakanties kan het helaas voorkomen dat het niet lukt om een kaartje te bemachtigen. In dat geval kun je soms meereizen zonder zitplaats (overleg hierover dan ter plaatse met je chauffeur!) of maak je de rit ‘gewoon’ met je eigen auto & chauffeur. Omdat het gaat om slechts enkele euro’s kunnen we hiervoor geen restitutie verlenen. Lees ook de info over het reizen per trein in Sri Lanka!

Tijdens onze individuele rondreizen door Sri Lanka verblijf je in verschillende middenklasse hotels met eigen douche en toilet op de kamer. De meeste kamers beschikken over airconditioning, behalve op die plaatsen waar dat vanwege de hoogte en temperatuur echt niet nodig is. Tijdens de rondreizen is het ontbijt in de hotels inbegrepen. Bij een aantal hotels is ook een zwembad aanwezig, zodat je een lekkere duik kunt nemen na een reisdag.

 

Lees eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Sri Lanka.

 

Sri Lanka-Jaffna, Heritage HotelSri Lanka-Kandy, Queens hotelSri Lanka-Mirissa, Paradise Beach Club

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken bij de Srilankanen thuis – in Negombo

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka, excursie, RiceCurry

Tijdens deze excursie van een halve dag word je opgehaald bij je hotel in Negombo. Samen met de gids/kok koop je de ingrediënten op de markt, daarna leer je een maaltijd te bereiden volgens echte Srilankaanse recepten. (meer…)

Fietstocht ‘meet de locals’

Prijs € 13,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka, excursie, fietsen

Een bijzondere fietstocht van een halve dag langs verschillende dorpjes in de omgeving van Negombo. Samen met de gids fiets je ’s ochtends vroeg vanuit het hotel eerst naar de vismarkt van dit havenstadje en vervolgens de landelijke gebieden rond  Negombo in. (meer…)

Raften van Kandy naar Nuwara Eliya

Prijs € 59,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka, excursie, raften

Een avontuurlijke raft-trip vanuit het Kitulgala Resthouse! Je vertrekt vroeg in de morgen vanuit Kandy, als de chauffeur je naar het treinstation brengt. Je maakt als je wilt eerst een prachtige treinreis richting Nuwara Eliya.  (meer…)

Op zoek naar de walvissen bij Mirissa

Prijs € 62,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka, excursie, Mirissa, walvissen

De kust van Sri Lanka is een prima plaats om walvissen te spotten! In het warme water van de Indische oceaan vind je onder andere de grootste walvis ter wereld: de blauwe vinvis. Daarnaast zijn er bultruggen, potvissen en regelmatig ook orka’s. (meer…)

Dag 1: vertrek uit Amsterdam

 

Dag 2: aankomst op de luchthaven van Colombo, transfer naar je hotel in Negombo
Bij aankomst op de luchthaven van Colombo staat de chauffeur op je te wachten om je naar het hotel voor de eerste 2 nachten te brengen. Plof neer op een van de ligbedden bij het zwembad om bij te komen van de lange vlucht, of geniet van een lekkere cocktail aan de bar.

 

Sri Lanka, rondreisDag 3: vrije dag in Negombo
Vandaag kan er van alles maar hoeft er helemaal niets. Maak bijvoorbeeld een lange strandwandeling of geniet bij het zwembad van je hotel. Als je wat meer van de omgeving wilt zien, raden we de fietsexcursie Meet the locals of de kookexcursie Koken bij de Srilankanen thuis aan!

 

Dag 4: begin autorondreis: van Negombo naar Anuradhapura
Vanuit Negombo reis je langs mooie lagunes, eerst een stuk langs de kust en daarna het binnenland in. De route leidt naar de oude tempelstad Anuradhapura, waar het boeddhisme bijna tastbaar wordt. Hier groeit ook de 2200 jaar oude heilige Bo-boom, een stek van de boom waaronder Boeddha zijn inspiratie kreeg.

 

Dag 5: vanuit Anuradhapura naar Jaffna, stadstour
Vanuit Anuradhapura rijd je naar het stadje Jaffna in het uiterste noorden. Het is rit van ruim 4 tot 5 uur tijden, maar zeker de moeite waard! Onderweg valt op dat er nog maar weinig andere toeristen in dit gebied komen en er wordt hard aan de wederopbouw gewerkt. Nadat je bent ingecheckt bij het hotel in Jaffna maak je een stadstoer: je bezoekt de oude bibliotheek en het imposante, prachtige Dutch Fort. Deze perfect stervormige burcht is door de Portugezen gebouwd in de VOC-tijd, en daarna door de Hollanders veroverd en verder versterkt en uitgebreid.

 

De afgelopen jaren is het het fort gerenoveerd, met behulp van financiële steun uit Nederland! Aan het einde van de middag woon je een ceremonie bij in de Nallur Kovil, een grote Hindoe tempel, prachtig om te zien. Ervaar hoe hier wordt gebeden en muziek wordt gemaakt door vrouwen in sierlijke en gekleurde sarongs en mannen met een ontbloot bovenlijf. Een bijzonder gezicht!

 

Dag 6: Jaffna, bezoek Nagadeepa tempel & Delft Island
Vandaag bezoek je twee eilanden voor de kust van Jaffna. ‘s Morgen na het ontbijt ga je samen met de chauffeur naar het vertrekpunt van de boot naar Delft Island. Dit is een open, lokale boot die vaak erg druk en vol is, waardoor je je echt tussen de locals begeeft. Eenmaal aangekomen, sta je op een rustig eiland met onverharde wegen, palmbomen en de azuurblauwe zee op de achtergrond. Ook vind je hier de zeer zeldzame Baobab boom. De weinige bewoners van het eiland leven van de visvangst, met eenvoudige middelen en weinig comfort.

Sri Lanka rondreis compleet

 

Op het eiland vind je enkele katholieke kerken, een hindoetempel, een vervallen fort en er lopen hier wilde pony’s rond! Samen met de chauffeur kun je ter plaatse een ossenwagen of paardenkar huren om een rondje over het eiland te maken. Aan het begin van de middag neem je de boot terug naar Jaffna, zodat je vanmiddag ook nog een bezoek kunt brengen aan de Nagadeepa tempel op Nainativu Island.

 

Het eiland is heilig voor zowel boeddhisten als hindoes en er zijn dan ook meerdere tempels voor beide geloven te vinden. De prachtige boeddhistische tempel van Nagadeepa wordt bezocht door pelgrims uit heel Sri Lanka! Aan het einde van de middag neem je het bootje terug naar Jaffna. Je vrije avond in Jaffna kun je eventueel gebruiken om het lokale leven te observeren en om nog wat door het levendige centrum te slenteren.

 

Dag 7: van Jaffna naar Trincomalee
Vandaag heb je een redelijk lange rit naar Trincomalee, je komt hier aan het einde van de middag aan. Niet zo lang geleden was dit het gebied waar de beruchte Tamil Tijgers de dienst uitmaakten, maar nu is het veilig en nog prachtig ongerept! De grote massa’s toeristen hebben deze unieke plaats nog niet ontdekt, waardoor je het strand vaak vrijwel voor jezelf hebt.

 

rondreis Sri LankaDag 8: van Trincomalee naar Polonnaruwa
Vandaag vroeg gaat de reis vroeg verder, eerst naar Sigirya. Hier kun je de klim maken naar de beroemde rotscitadel van Sigiriya, op de top van een rots van zo’n 370 meter hoogte. Deze ruïnes van de oude stad Sigiriya staan op de UNESCO lijst als Cultureel Erfgoed. Sigiriya Rock wordt ook wel ‘Lions Rock’ genoemd, ter plaatse zul je zien waarom. Het is even klimmen over een aantal smalle galerijen en trappen, onderweg zie je erotische fresco’s, maar boven op de top word je beloond met een fantastisch uitzicht op de jungle rondom!

 

Daarna reis je door naar Polonnaruwa, deze stad was in de Middeleeuwen de tweede hoofdstad van Ceylon, het oude Sri Lanka (na Anuradhapura). Na aankomst in Polonnaruwa kun je eerst inchecken in het hotel, en dan eventueel de omgeving vast gaan verkennen.

 

Dag 9: vrije dag in Polonnaruwa, bezoek tempels
Vandaag heb je de hele dag tijd om de prachtige tempels van Polonaruwa te bezoeken. Natuurlijk kan de chauffeur je brengen, maar wij adviseren je om een fietstocht te maken naar de tempels en door de omgeving. Fietsen zijn eenvoudig in Polonnaruwa te huur voor een paar dollar per dag en het is een leuke manier om de omgeving te verkennen en in contact te komen met de lokale bevolking. In Polonnaruwa vind je de (deels gerestaureerde) ruïnes van ooit prachtige badhuizen, tempels en paleizen. Hiertussen staan verschillende Boeddhabeelden, in zowel liggende als staande en zittende houdingen. Ook kun je deze vrije dag natuurlijk (gedeeltelijk) doorbrengen bij het zwembad van het hotel!

 

Dag 10: van Polonnaruwa via Dambulla naar Kandy
Vandaag vroeg reis je door naar Kandy, onderweg bezoek je nog een traditionele kruidentuin als je dat wilt, waar je meer zult leren over onder andere kruidenthee en het gebruik van kruiden voor medische klachten. Daarna gaat de reis verder naar de rotstempels van Dambulla, midden in de jungle. Het eerste wat je opvalt bij aankomst in Dambulla is het prachtige, enorme gouden Boeddhabeeld van bijna 30 meter hoog en de rij monnikenbeelden. Het in grotten verborgen tempelcomplex heeft binnen prachtige fresco’s, beelden en schilderingen. Uiteindelijk kom je aan in Kandy.

Sri Lanka reizen, Pinnawela

 

Dag 11: Kandy, bezoek olifantenweeshuis van Pinnawela
Vanuit Kandy breng je vandaag een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela en -als je wilt- de botanische tuinen van Peradeniya. Overleg ook vooral met je chauffeur over het programma en de invulling per dag. Misschien wandel je liever heel rustig op eigen houtje een rondje om het meer. In de avond kun je een bezoek brengen aan de beroemde Temple of the Tooth. Hier wordt de gouden tand van Boeddha bewaard in een gouden dagoba. De drukte van alle gelovigen in de tempel is een bijzonder tafereel om te aanschouwen.

 

Dag 12: van Kandy naar Nuwara Eliya 
Op weg naar Nuwara Eliya reis je door een gebied met uitgestrekte theeplantages. Je kunt dit traject grotendeels per trein afleggen! De chauffeur brengt je naar het station van Kandy, maar de bagage blijft gewoon in de auto, zodat je de treinreis zonder je bagage kunt maken. Dit is handig, want er is geen airco en soms moet je zelfs staan, maar het is een unieke ervaring waarbij je in contact kunt komen met de lokale bevolking.

 

Over dit traject wordt gezegd dat het een van de mooiste van heel Sri Lanka is! Je rijdt in ongeveer 4 uur langs theeplantages en watervallen, dwars door de bergen. In Nana Oya haalt de chauffeur je weer op van het station en brengt je naar het hotel in Nuwara Eliya. In Nuwara Eliya vind je typisch koloniale oude Engelse huizen en een golfbaan, een paardenracebaan en cricketvelden! Je verblijft in een centraal hotel middenin het levendige centrum.

 

Dag 13: van Nuwara Eliya naar Horton Plains, wandeling Worlds End, ’s middags naar Ella
Vandaag sta je vroeg op om een avontuurlijke tocht naar Horton Plains en een wandeling naar het World’s End ravijn te maken. Het landschap is ruig en als je na een wandeling voor de 1500 meter diepe afgrond staat, snap je waarom het hier World’s End heet. Met een beetje mazzel trekt de mist op, want het uitzicht is fantastisch. Hierna reis je verder naar Ella, een leuk plaatsje met een gemoedelijke sfeer en prachtige groene omgeving.

 

Sri Lanka rondreisDag 14: vrije dag in Ella
Vandaag heb je een vrije dag in Ella en kun je zelf kiezen wat je wilt zien in deze groene omgeving. Een prachtige wandeling is de klim naar ‘Little Adam’s Peak’, je loopt eerst door de theevelden en gaat dan omhoog naar de top met een klein altaar en een spectaculair uitzichtpunt!

 

Een andere aanrader is de trip naar de prachtige bakstenen ‘Nine Arches Bridge’, aangelegd in 1921 door British Railways, waar een paar keer per dag de trein overheen rijdt; een mooi fotomoment! Je kunt hierheen wandelen, of een ritje per tuk-tuk boeken. ’s Avonds kun je eten in het hotel, of kiezen voor een van de vele andere restaurants in de gezellige hoofdstraat in het centrum.

 

Dag 15: van Ella naar Tissa, safari per jeep naar Yala of Bundala National Park
Na je bezoek aan het hoogland daal je vandaag langzaam af naar de kust en gaat de reis naar Tissamaharama. Vanuit Tissa maak je een jeepsafari naar een van de natuurparken Yala of Bundala. Het Yala National Park wordt bevolkt door wilde olifanten, luipaarden, krokodillen, herten en apen. Het Bundala National Park is een paradijs voor vogelliefhebbers, ook leven er krokodillen en waterbuffels.


Dag 16: van Tissa
naar de zuidwestkust, Mirissa
Vandaag zet de chauffeur je af in het tropische paradijs Mirissa, een relaxed en rustig strandplaatsje aan de zuidkust van het eiland. Mirissa is erg klein en eigenlijk niet eens een dorpje te noemen, er liggen verspreid langs een prachtig strand enkele kleine hotels en guesthouses. De perfecte plek om bijvoorbeeld heerlijk bij te komen van je rondreis!

 

NB: Reis je in de periode mei t/m oktober? Het is altijd warm in Sri Lanka, en de zon schijnt in deze maanden ook echt wel, maar voor een echt gegarandeerd zon-strandverblijf, of als je wilt snorkelen, is de zuidkust in deze periode, met name de maanden mei, juni, juli, minder geschikt. Er kan dan veel regen vallen en het water is minder helder. Voor deze periode raden we dan een strandverblijf aan de oostkust aan! Je zou tijdens een bezoek aan Trincomalee een paar dagen aan de mooiste stranden van Sri Lanka kunnen verblijven, bijvoorbeeld in het midden van je rondreis! Zie ook onze info over de ‘beste reistijd‘.

 

Sri Lanka, excursie, Mirissa, walvissenDag 17: vrije dag in Mirissa
Geniet van het mooie zandstrand, de wuivende palmen, een lekkere cocktail en van verse visgerechten. Combineer je strandwandeling bijvoorbeeld met een bezoekje aan de kleine Kandavahari tempel. In het heldere water bij Mirissa kun je prima snorkelen! Niets moet. Maar als je zin hebt om iets meer te doen dan alleen maar luieren, kun je kiezen voor een excursie om op zoek te gaan naar de walvissen die je vanuit Mirissa kunt spotten.

Dag 18: via Galle en Colombo naar Negombo
Na het ontbijt reis je via Galle terug naar Negombo. Hier kan je nog wat plekken bezoeken waar je eerder geen tijd voor hebt gehad of je maakt er gewoon een rustige middag van. Het is natuurlijk ook mogelijk om je reis in Sri Lanka te verlengen, geef ons je wensen door en we maken je reisvoorstel graag op maat.

 

Dag 19: transfer vliegveld, vertrek Colombo, aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1349,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 20 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider