headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Sri Lanka & Malediven Rondreis

Negombo – Anuradhapura – Polonnaruwa – Kandy – Nuwara Eliya – Ella – Tissa – Galle – Negombo – Malediven

18 dagen, 17 nachten

Prijs vanaf € 1605,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
rondreis Sri Lanka Malediven

Tijdens deze Sri Lanka & Malediven Rondreis bezoek je eerst Sri Lanka per privé-auto met chauffeur, na je rondreis vlieg je door naar de Malediven!

 

Je reist eerst van Negombo naar de tempels van Anuradhapura en Polonnaruwa, je bezoekt Kandy aan het Kandy Lake en het olifantenweeshuis van Pinnawela. Je maakt een prachtige rit dwars door de theevelden naar Nuwara Eliya, je verblijft in het gezellige plaatsje Ella en je maakt een wandeling naar World’s End bij Horton Plains. Dan ga je naar het Yala of Bundala National Park en je verblijft in de historische stad Galle. Daarna vlieg je vanuit Negombo naar Embudu op de Malediven, een gezellig en informeel klein eiland met prachtige stranden, tropische palmbomen en een mooi koraalrif.

 

 


Dag 1:  vertrek
Dag 2: aankomst in Colombo, transfer naar Negombo
Dag 3: vrije dag in Negombo
Dag 4:  start autotour met chauffeur, naar Anuradhapura
Dag 5:  van Anuradhapura via Sigiriya naar Polonnaruwa
Dag 6:  vrije dag in Polonnaruwa, bezoek aan de tempels
Dag 7:  via een bezoek aan Dambula naar Kandy
Dag 8:  Kandy, bezoek aan Pinnawela olifantenweeshuis
Dag 9:  van Kandy naar Nuwara Eliya
Dag 10: naar Horton Plains & wandeling naar Worlds End, ’s middags naar Ella
Dag 11: vrije dag in Ella
Dag 12: van Ella naar Tissa, safari per jeep naar Yala of Bundala National Park
Dag 13: van Tissa naar Galle
Dag 14: (evt. via Colombo) naar Negombo, einde autotour met chauffeur
Dag 15: transfer naar vliegveld Negombo, vlucht naar Malé, boottransfer naar Embudu
Dag 16: vrije dag op Embudu
Dag 17: vrije dag op Embudu
Dag 18: boottransfer naar de luchthaven van Malé, terugvlucht, aankomst (of volgende dag)

Prijs vanaf € 1605,- p.p.

Inbegrepen: aankomsttransfer naar je hotel in Negombo, 13 hotelovernachtingen in Sri Lanka inclusief ontbijt, 3 hotelovernachtingen op Embudu op basis van volpension (3 maaltijden per dag in buffet- of menuvorm, soms een barbecue op het strand), vervoer in Sri Lanka per privé-auto met Engelssprekende chauffeur volgens het programma, tocht naar Horton Plains, jeepsafari naar Yala of Bundala Nationaal Park en transfers naar- en van Embudu per motorboot.

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht heen naar Colombo – vlucht van Colombo naar Male – terug vanaf Male, toeslag Embudu ‘all-inclusive’ inclusief drankjes (toeslag op aanvraag), niet genoemde excursies, fooien, overige maaltijden, entreegelden (indicatie zie info entreegelden), eventuele tolgelden (ca. 5 Euro per auto) en eventuele fietshuur ter plaatse.

 

Ter info:
-Het traject per trein van Kandy naar Nana Oya (Nuwara Eliya) op dag 9 kan slechts kort van te voren door onze agent gereserveerd worden. In een enkel geval bv. tijdens het hoogseizoen/schoolvakanties kan het helaas voorkomen dat het niet lukt om een kaartje te bemachtigen. In dat geval maak je de rit ‘gewoon’ met je eigen auto & chauffeur. Omdat het gaat om slechts enkele euro’s kunnen we hiervoor geen restitutie verlenen. Lees ook de info over het reizen per trein in Sri Lanka!

 

-Het Yala N.P. is jaarlijks vanaf ongeveer half september tot half oktober gesloten in verband met de broedtijd van de vogels in het park. De exacte data horen we pas kort van te voren.

 

-Tijdens de periode rond kerst en oud & nieuw zijn toeslagen van toepassing op de hotels, waardoor de prijs van de hotels hoger wordt.

Tijdens je rondreis door Sri Lanka verblijf je in verschillende middenklasse hotels met eigen douche en toilet op de kamer. De meeste kamers beschikken over airconditioning (behalve op die plaatsen waar dat vanwege de hoogte en temperatuur echt niet nodig is). Tijdens je rondreis is het ontbijt in de hotels inbegrepen. Bij een aantal hotels is ook een zwembad aanwezig, zodat je een lekkere duik kunt nemen na een reisdag. Op een aantal plaatsen is het mogelijk om de standaardhotels te vervangen door een van onze comfort-hotels!

 

Op de Malediven verblijf je in Embudu Village. Dit resort heeft 2 verschillende kamertypes: je kunt kiezen voor eensuperior’ kamer of een ‘waterbungalow’. Er is voor deze rondreis gekozen voor een superior kamer, maar tegen een toeslag kun je ook overnachten in een waterbungalow! Verder heeft het Embudu Village een receptie met huurkluisjes, winkeltje, beauty- en massagecentrum, koffieshop, bar en restaurant. Op het strand zijn ligstoelen aanwezig.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Sri Lanka en de Malediven!

 

 

Negombo, Camelot Beach HotelSri Lanka-Kandy, Queens hotelMalediven-Embudu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken bij de Srilankanen thuis – in Negombo

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka, excursie, RiceCurry

Tijdens deze excursie van een halve dag word je opgehaald bij je hotel in Negombo. Samen met de gids/kok koop je de ingrediënten op de markt, daarna leer je een maaltijd te bereiden volgens echte Srilankaanse recepten. (meer…)

Fietstocht ‘meet de locals’

Prijs € 13,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka, excursie, fietsen

Een bijzondere fietstocht van een halve dag langs verschillende dorpjes in de omgeving van Negombo. Samen met de gids fiets je ’s ochtends vroeg vanuit het hotel eerst naar de vismarkt van dit havenstadje en vervolgens de landelijke gebieden rond  Negombo in. (meer…)

Raften van Kandy naar Nuwara Eliya

Prijs € 59,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka, excursie, raften

Een avontuurlijke raft-trip vanuit het Kitulgala Resthouse! Je vertrekt vroeg in de morgen vanuit Kandy, als de chauffeur je naar het treinstation brengt. Je maakt als je wilt eerst een prachtige treinreis richting Nuwara Eliya.  (meer…)

Op zoek naar de walvissen bij Mirissa

Prijs € 62,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka, excursie, Mirissa, walvissen

De kust van Sri Lanka is een prima plaats om walvissen te spotten! In het warme water van de Indische oceaan vind je onder andere de grootste walvis ter wereld: de blauwe vinvis. Daarnaast zijn er bultruggen, potvissen en regelmatig ook orka’s. (meer…)

Dag 1: vertrek uit Amsterdam

Negombo, Camelot Beach Hotel

 

Dag 2: aankomst op de luchthaven van Colombo, transfer naar je hotel in Negombo
Na aankomst op de luchthaven van Colombo staat de chauffeur op je te wachten om je naar het hotel in Negombo voor de eerste 2 nachten te brengen. Plof neer op een van de ligbedden bij het zwembad om bij te komen van de lange vlucht, of geniet van een lekkere cocktail aan de bar.

 

Dag 3: vrije dag in Negombo
Vandaag kan er van alles maar hoeft er helemaal niets. Maak bijvoorbeeld een lange strandwandeling of geniet bij het zwembad van je hotel. Als je wat meer van de omgeving wilt zien, raden we de fietsexcursie Meet the locals of de kookexcursie Koken bij de Srilankanen thuis aan!

 

Dag 4: start autotour met chauffeur, naar Anuradhapura
Vandaag komt de chauffeur je ophalen bij het hotel, en reis je vanuit Negombo langs mooie lagunes, eerst een stuk langs de kust en daarna het binnenland in. De route leidt naar de oude tempelstad Anuradhapura, waar het boeddhisme bijna tastbaar wordt. Hier groeit ook de 2200 jaar oude heilige Bo-boom, een stek van de boom waaronder Boeddha zijn inspiratie kreeg.

 

Sri Lanka rondreis, Sigiriya Dag 5: via Sigiriya Rock naar Polonnaruwa
Vandaag vroeg gaat de reis verder naar Sigirya. Hier kun je de klim maken naar de beroemde rotscitadel van Sigiriya, op de top van een rots van zo’n 370 meter hoogte. Deze ruïnes van de oude stad Sigiriya staan op de UNESCO lijst als Cultureel Erfgoed. Sigiriya Rock wordt ook wel ‘Lions Rock’ genoemd, ter plaatse zul je zien waarom. Het is even klimmen over een aantal smalle galerijen en trappen, onderweg zie je erotische fresco’s, maar boven op de top word je beloond met een fantastisch uitzicht op de jungle rondom!

 

Daarna reis je door naar Polonnaruwa, deze stad was in de Middeleeuwen de tweede hoofdstad van Ceylon, het oude Sri Lanka (na Anuradhapura). Na aankomst in Polonnaruwa kun je eerst inchecken in het hotel, en dan eventueel de omgeving vast gaan verkennen.

 

Dag 6: vrije dag in Polonnaruwa, bezoek tempels
Vandaag heb je de hele dag tijd om de prachtige tempels van Polonaruwa te bezoeken. Natuurlijk kan de chauffeur je brengen, maar wij adviseren je om een fietstocht te maken naar de tempels en door de omgeving. Fietsen zijn eenvoudig in Polonnaruwa te huur voor een paar dollar per dag en het is een leuke manier om de omgeving te verkennen en in contact te komen met de lokale bevolking. In Polonnaruwa vind je de (deels gerestaureerde) ruïnes van ooit prachtige badhuizen, tempels en paleizen. Hiertussen staan verschillende Boeddhabeelden, in zowel liggende als staande en zittende houdingen. Ook kun je deze vrije dag natuurlijk (gedeeltelijk) doorbrengen bij het zwembad van het hotel!

 

Sri Lanka, excursie, Cooking Experience KandyDag 7: via Dambulla naar Kandy
Onderweg naar Kandy bezoek je Dambulla, midden in de jungle. Het eerste wat je opvalt bij aankomst van de tempel in Dambulla is het enorme gouden Boeddhabeeld van bijna 30 meter hoog en de rij monnikenbeelden. Vervolgens loop je verder omhoog naar dit bijzondere boeddhistische grottencomplex. Dit verborgen tempelcomplex heeft binnen prachtige fresco’s, beelden en schilderingen.

 

Ook bezoek je een traditionele kruidentuin (als je dat wilt). Hier kun je meer leren over onder andere kruidenthee en het gebruik van kruiden voor medische klachten. ‘s Middags reis je verder richting Kandy, aan het Kandy Lake.

 

Dag 8: Kandy, bezoek olifantenweeshuis van Pinnawela
Vanuit Kandy breng je vandaag een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela en -als je wilt- de botanische tuinen van Peradeniya. Overleg ook vooral met je chauffeur over het programma en de invulling per dag. Misschien wandel je liever heel rustig op eigen houtje een rondje om het meer. In de avond kun je een bezoek brengen aan de beroemde Temple of the Tooth. Hier wordt de gouden tand van Boeddha bewaard in een gouden dagoba. Ook kun je kiezen voor een Cooking Experience in Kandy, heerlijk koken met lokale producten!

 

Dag 9: van Kandy naar Nuwara Eliya 
Op weg naar Nuwara Eliya reis je door een gebied met uitgestrekte theeplantages. Je kunt dit traject grotendeels per trein afleggen! De chauffeur brengt je naar het station van Kandy, maar de bagage blijft gewoon in de auto, zodat je de treinreis zonder je bagage kunt maken. Dit is handig, want er is geen airco en soms moet je zelfs staan, maar het is een unieke ervaring waarbij je in contact kunt komen met de lokale bevolking.

Sri Lanka reizen, trein

 

Over dit traject wordt gezegd dat het een van de mooiste van heel Sri Lanka is! Je rijdt in ongeveer 4 uur langs theeplantages en watervallen, dwars door de bergen. In Nana Oya haalt de chauffeur je weer op van het station en brengt je naar het hotel in Nuwara Eliya. In Nuwara Eliya vind je typisch koloniale oude Engelse huizen en een golfbaan, een paardenracebaan en cricketvelden! Je verblijft in een centraal hotel middenin het levendige centrum.

 

Dag 10: naar Horton Plains & wandeling naar Worlds End, ’s middags naar Ella
Vandaag sta je vroeg op om een avontuurlijke tocht door de jungle naar Horton Plains en een wandeling naar het World’s End ravijn te maken. Het landschap is ruig en als je na een wandeling voor de 1500 meter diepe afgrond staat, snap je waarom het hier World’s End heet. Met een beetje mazzel trekt de mist op, want het uitzicht is fantastisch. Hierna reis je verder naar Ella, een leuk plaatsje met een gemoedelijke sfeer en prachtige groene omgeving.

 

Dag 11: vrije dag in Ella
Vandaag heb je een vrije dag in Ella en kun je zelf kiezen wat je wilt zien in deze groene omgeving. Een prachtige wandeling is de klim naar ‘Little Adam’s Peak’, je loopt eerst door de theevelden en gaat dan omhoog naar de top met een klein altaar en een spectaculair uitzichtpunt! Een andere aanrader is de trip naar de prachtige bakstenen ‘Nine Arches Bridge’, aangelegd in 1921 door British Railways, waar een paar keer per dag de trein overheen rijdt; een mooi fotomoment! Je kunt hierheen wandelen, of een ritje per tuk-tuk boeken. ’s Avonds kun je eten in het hotel, of kiezen voor een van de vele andere restaurants in de gezellige hoofdstraat in het centrum.

 

Dag 12: van Ella naar Tissa, safari per jeep naar Yala of Bundala National Park
Na je bezoek aan het hoogland daal je vandaag langzaam af naar de kust en gaat de reis naar Tissamaharama. Vanuit Tissa maak je een jeepsafari naar een van de natuurparken Yala of Bundala. Het Yala National Park wordt bevolkt door wilde olifanten, luipaarden, krokodillen, herten en apen. Het Bundala National Park is een paradijs voor vogelliefhebbers, ook leven Sri Lanka er krokodillen en waterbuffels.

 

Dag 13: van Tissa naar Galle
Vandaag reis je langs de zuidwestkust van Sri Lanka, ‘s middags zet de chauffeur je af in de historische stad  Galle. In deze mooie ommuurde zeevaardersstad ademt alles nog de sfeer uit van de koloniale tijden. Boven een poort zie je ineens de vertrouwde letters V.O.C! Geniet vandaag vooral van de cultuur.

 

Dag 14: via Colombo naar Negombo, einde autotour met chauffeur
Vandaag reis je via Colombo naar Negombo. Als de tijd het toelaat, kan je net buiten Galle aan de kust een schildpaddenbroedplaats bezoeken. Daarna heb je de tijd om nog even de stad Colombo te in te gaan, voor je doorreist naar Negombo.

 

Dag 145 transfer vliegveld Negombo, vlucht naar Malé, boottransfer naar accommodatie Embudu
Na het ontbijt ga je naar het vliegveld van Negombo voor je vlucht naar Embudu. Probeer tijdens je vlucht uit het raam te kijken voor een onvergetelijk gezicht van de talloze eilandjes onder je. Aangekomen op Malé wordt je per motorboot in ongeveer 45 minuten naar Embudu gebracht. Embudu ligt in de Zuid-Malé Atol, ongeveer 8 kilometer van de luchthaven. Je overnacht in het Embudu Village.

 

Malediven-EmbuduDag 16 en dag 17: vrije dagen Embudu
Er zijn diverse activiteiten die je vandaag kunt gaan doen (maar niets hoeft!). Zo kun je windsurfen, zeilen, waterskiën, (nacht)duiken en snorkelen (tegen betaling). Ook is er de mogelijkheid voor badminton, tafeltennis en volleybal, en er is de mogelijkheid om een excursie te boeken naar de andere eilanden in de buurt. Als je wilt relaxen kun je  naar het beauty- en massagecentrum van het hotel gaan of lekker genieten op het strand. Het hotel heeft geen zwembad, maar wel een prachtig strand!

 

Dag 18: boottransfer naar de luchthaven, vertrek Male, einde rondreis
Helaas komt er een einde aan deze fantastische rondreis. Na het ontbijt word je per motorboot naar de luchthaven van Malé gebracht voor je terugvlucht. Dit is het einde van de rondreis.

 

Prijs vanaf € 1605,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 20 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider