headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Jubileumreis Sri Lanka: fietsen, koken, klimmen & relaxen!

Negombo – Polonnaruwa – Trincomalee - Kandy – Nuwara Eliya – Ella – Tissa – Unawatuna – Negombo

18 dagen, 17 nachten

Prijs vanaf € 1195,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka Jubileumreis2

Speciaal voor ons jubileum in 2019 hebben we deze Sri Lanka Jubileumreis samengesteld; vol nieuwe ervaringen en avonturen! Je maakt kennis met de prachtige natuur van Sri Lanka, je leert de kneepjes van het vak tijdens een ‘Cooking Experience’ én je geniet van de verschillende stranden van Sri Lanka!

 

Je reist na een rustige start in Negombo per privé-auto met chauffeur naar de tempels van Polonnaruwa. In deze omgeving maak je een jeepsafari naar de olifanten van Minneriya en je beklimt de intrigerende Sigeriya Rock. Dan gaat de reis verder naar de oostkust, waar je een paar dagen heerlijk aan het strand van Trincomalee verblijft. Na deze relaxte dagen aan het strand bezoek je Kandy, waar je in een sfeervolle ‘homestay’ verblijft.

 

Hier ga je ook alles leren over het bereiden van echte Sri Lanka-Curry! Via Nuwara Eliya reis je naar Ella, een gezellige en levendige stad middenin het prachtige groen van Sri Lanka. Hier kun je prachtige wandelingen maken! Tenslotte reis je naar de zuidwestkust, waar je even heerlijk kunt relaxen aan het strand voor je terugvliegt naar huis…..


dag 1  vertrek vlucht (excl.)
dag 2  aankomst in Colombo, transfer naar Negombo,
dag 3  ’s morgens fietsexcursie in Negombo
dag 4  start autotour met chauffeur, ’s middags jeepsafari in Minneriya, naar Pollonaruwa
dag 5  ’s morgens klim Sigiriya, ’s middags vrij om tempels te bezoeken
dag 6  naar Trincomalee, verblijf aan het strand
dag 7  Trincomalee, verblijf aan het strand
dag 8  Trincomalee, verblijf aan het strand
dag 9  naar Kandy, bezoek Tempel of the Tooth, verblijf in Home Stay
dag 10 ’s morgens ‘Cooking Experience’, vrije middag Kandy, verblijf in Home Stay
dag 11 naar Nuwara Eliya, indien mogelijk per trein
dag 12 naar Ella, vrije middag
dag 13 Ella, hele dag vrij om te wandelen
dag 14 naar Tissa, bezoek Kataragama
dag 15 naar Unawatuna, verblijf aan het strand
dag 16 Unawatuna, verblijf aan het strand
dag 17 terug naar Negombo, evt. via Galle
dag 18 transfer naar luchthaven, terugvlucht (excl.)

Prijs vanaf € 1195,- p.p.

Inbegrepen: aankomsttransfer naar je hotel in Negombo, vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur volgens het programma, 16 overnachtingen inclusief ontbijt, fietsexcursie op dag 3, jeepsafari in Minneriya op dag 4, kook-excursie & lunch op dag 10.

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, fooien, overige maaltijden, entreegelden (indicatie zie info entreegelden), eventuele fietshuur ter plaatse bv in Pollonaruwa (ca. 3 dollar), eventuele hoogseizoentoeslagen

stempel 20 jaar

 

In verband met ons 20-jarig jubileum presenteren we in 2019 elke maand een prachtige nieuwe jubileumreis aan. Voor Sri Lanka hebben we deze complete en veelzijdige rondreis samengesteld, inclusief een aantal extra excursies: koken in Kandy, olifanten spotten in Minneriya en fietsen in Negombo!

 

 

Tijdens onze individuele rondreizen door Sri Lanka verblijf je in verschillende middenklasse hotels met eigen douche en toilet op de kamer. De meeste kamers beschikken over airconditioning, behalve op die plaatsen waar dat vanwege de hoogte en temperatuur echt niet nodig is. Tijdens de rondreizen is het ontbijt in de hotels inbegrepen. Bij een aantal hotels is ook een zwembad aanwezig, zodat je een lekkere duik kunt nemen na een reisdag.

 

Lees eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Sri Lanka.

Sri Lanka, Negombodag 1 vertrek vlucht (excl.)

 

dag 2 aankomst in Colombo, transfer naar Negombo
Na aankomst op de luchthaven van Colombo staat de chauffeur op je te wachten om je naar het hotel voor de eerste 2 nachten te brengen. Plof neer op een van de ligbedden bij het zwembad om bij te komen van de lange vlucht, of geniet van een lekkere cocktail aan de bar.

 

dag 3 ’s morgens fietsexcursie in Negombo
Vandaag kan er van alles maar hoeft er helemaal niets. Maak bijvoorbeeld een lange strandwandeling of geniet bij het zwembad van je hotel. Omdat het leuk is om iets van de omgeving te zien, bieden we de fietsexcursie Meet the locals aan!

 

dag 4 start autotour met chauffeur, ’s middags jeepsafari in Minneriya, naar Pollonaruwa
Vanuit Negombo reis je langs mooie lagunes, eerst een stuk langs de kust en daarna het binnenland in. Een lange rit door een prachtig landschap! Vanmiddag maak je een jeepsafari (aan het einde van de middag heb je de grootste kans om olifanten te zien). Je rijdt zo’n 3 tot 4 uur per jeep door het park. Met een beetje geluk zie je een prachtige zonsondergang in het park! De chauffeur is tevens de gids, en je ‘eigen’ chauffeur gaat ook mee! ’s Avonds verblijf je in een hotel bij Pollonaruwa.

 

dag 5  ’s morgens klim Sigiriya, ’s middags vrij om tempels te bezoeken
Sri Lanka rondreis, Sigiriya
Vandaag bezoek je eerst de beroemde rotscitadel van Sigiriya, op de top van een rots van zo’n 370 meter hoogte. Deze ruïnes van de oude stad Sigiriya staan op de UNESCO lijst als Cultureel Erfgoed. Sigiriya Rock wordt ook wel ‘Lions Rock’ genoemd, ter plaatse zul je zien waarom. Het is even klimmen over een aantal smalle galerijen en trappen, onderweg zie je erotische fresco’s, maar boven op de top word je beloond met een fantastisch uitzicht op de jungle rondom!

 

’s Middags kun je een bezoek brengen aan de ruïnes van Pollonaruwa. Natuurlijk kan de chauffeur je brengen, maar wij adviseren je om een fietstocht te maken naar de tempels en door de omgeving. Fietsen zijn eenvoudig in Polonnaruwa te huur voor een paar dollar per dag en het is een leuke manier om de omgeving te verkennen en in contact te komen met de lokale bevolking. In Polonnaruwa vind je de (deels gerestaureerde) ruïnes van ooit prachtige badhuizen.

 

dag 6 naar Trincomalee, verblijf aan het strand
Vandaag reis je naar de mooie kunt bij Trincomalee. Niet zo lang geleden was dit het gebied waar de beruchte Tamil Tijgers de dienst uitmaakten, maar nu is het veilig en nog prachtig ongerept! De grote massa’s toeristen hebben deze unieke plaats nog niet ontdekt, waardoor je het strand vaak vrijwel voor jezelf hebt. Let op: eventueel kun je ’s morgen nog de ruïnes van Pollonaruwa bezoeken als je dat graag wilt, en pas ’s middags naar Trincomalee reizen. Overleg met jullie chauffeur wat je graag wilt!

Sri LankaTrincomalee

 

dag 7  Trincomalee, verblijf aan het strand
Geniet van je vrije dag aan het strand! Het hotel ligt direct aan het prachtige strand, dus je kunt je ligstoel aan het strand eenvoudig afwisselen met een duik in het zwembad. Ook kun je een bezoek brengen aan Pigeon Island, waar je prachtig kunt snorkelen!


dag 8 Trincomalee, verblijf aan het strand
Vandaag nog een hele dag vrij aan het strand. De stranden zijn hier spectaculair; de mooiste van het land!

 

dag 9 naar Kandy, bezoek Tempel of the Tooth, verblijf in Homestay
Vandaag reis je naar Kandy. Als je wilt, kun je onderweg een traditionele kruidentuin bezoeken (overleg dat met je chauffeur!). Hier kun je meer leren over onder andere kruidenthee en het gebruik van kruiden voor medische klachten. In Kandy verbijf je in een sfeervolle groene ‘Homestay’.

 

dag 10 ’s morgens ‘Cooking Experience’, vrije middag Kandy, verblijf in Homestay
’s Morgen brengt de chauffeur je naar Thotupola Residence, in een prachtige groene omgeving net buiten Kandy. Hier maak je kennis met de kok en de vriendelijke gastvrouw. Daarna gaan jullie naar de markt, waar je gezamenlijk de ingrediënten koopt. Terug in Thotupola Residence ga je aan de slag en leer je een echte Sri Lanka maaltijd maken. Na het koken is het natuurlijk  tijd om je eigen gemaakte maaltijd te proeven!

 

De middag is ter vrije besteding! Misschien wandel je graag heel rustig op eigen houtje een rondje om het meer. In de avond kun je een bezoek brengen aan de beroemde Temple of the Tooth. Hier wordt de gouden tand van Boeddha bewaard in een Gouden Dagoba. 

 

Sri Lanka reizen, trein

 

dag 11 naar Nuwara Eliya, per trein
Op weg naar Nuwara Eliya reis je door een gebied met uitgestrekte theeplantages. Je kunt dit traject grotendeels per trein afleggen! De chauffeur brengt je naar het station van Kandy, maar de bagage blijft gewoon in de auto, zodat je de treinreis zonder je bagage kunt maken. Dit is handig, want er is geen airco en soms moet je zelfs staan, maar het is een unieke ervaring waarbij je in contact kunt komen met de lokale bevolking. Over dit traject wordt gezegd dat het een van de mooiste van heel Sri Lanka is!

 

Je rijdt in ongeveer 4 uur langs theeplantages en watervallen, dwars door de bergen. In Nana Oya haalt de chauffeur je weer op van het station en brengt je naar het hotel in Nuwara Eliya.dag 12 naar Ella, vrije middag
Vandaag kun je ’s morgens nog rondwandelen in Nuwara Eliya, en in overleg met de chauffeur reis je verder naar Ella, een leuk plaatsje met een gemoedelijke sfeer en prachtige omgeving.

 

dag 13 Ella, hele dag vrij om te wandelen
Vandaag heb je een vrije dag in Ella. Je kunt bijvoorbeeld de klim maken naar ‘Little Adam’s Peak’, je loopt eerst door de theevelden en klimt dan omhoog naar de top met een klein altaar en een spectaculair uitzichtpunt! Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de prachtige bakstenen ‘9 Arches Bridge’, aangelegd in 1921 door British Railways, waar een paar keer per dag de trein overheen rijdt; een mooi fotomoment!

 

dag 14 naar Tissa, bezoek Kataragama
Na je bezoek aan het hoogland daal je vandaag langzaam af naar de kust en gaat de reis naar Tissamaharama. Hier kun je een bezoek brengen aan de indrukwekkende tempelstad bezoek Kataragama.

Sri Lanka bouwsteen Unawatuna

 

dag 15 naar Unawatuna, verblijf aan het strand
Vandaag zet de chauffeur je af in het strandplaatsje Unawatuna, een levendig stranddorp met diverse kleine restaurants en bars direct aan het (smalle) strand.

 

dag 16 Unawatuna, verblijf aan het strand
Geniet vandaag van je vrije dag aan het strand!

 

dag 17 terug naar Negombo, evt. via Galle
Na het ontbijt reis je, als je wilt via Galle en/of Colombo, terug naar Negombo. Overleg met je chauffeur of je deze plaatsen onderweg wilt bezoeken! In Negombo kun je nog wat plekken bezoeken waar je eerder geen tijd voor hebt gehad of je maakt er gewoon een rustige middag van.

 

dag 18 transfer naar luchthaven, terugvlucht (excl.)

Prijs vanaf € 1195,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 20 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider