headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Sri Lanka Family-reis

Negombo – Anuradhapura – Trincomalee - Polonnaruwa – Kandy – Kitulgala – Nuwara Eliya – Horton Plains – Ella – Udawalawe - Tissa – Sinharadja – Negombo

19 dagen, 18 nachten

Prijs vanaf € 1599,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka Family-reis

Sri Lanka Family-reis

Maak met je gezin een gezellige & ontspannen rondreis per auto met chauffeur; vol met avontuur, natuur, cultuur én strand. Voor ieder wat wils: Sri Lanka heeft het allemaal! Jullie reizen per privé-auto met chauffeur van Negombo naar de tempels van Anuradhapura en daarna naar de oostkust, hier verblijf je aan het heerlijke strand van Trincomalee! Ook bezoek je de tempels van Pollonaruwa en maak je een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Park! Verder het Centrale Hoogland in, bezoek je Kandy, en natuurlijk het olifantenweeshuis van Pinnawela. Je gaat naar Kitulgara waar je een raftingtrip maakt van een paar uur over de Kelani rivier, jullie overnachten hier in een ‘Rafters Retreat’.

 

Hierna ga je naar Nuwara Eliya, je bezoekt de Horton Plains, wandelt naar Haputale, en jullie verblijven op een mooie plak aan de rand van Ella! Hierna daal je af vanuit het Hoogland naar de kust, je maakt een jeepsafari in Udawalawe, op zoek naar olifanten! Na de laatste safari vanuit Tissa (naar het Yala of Bundala National Park) brengt de chauffeur jullie naar Sinharaja Forest Reserve waar je nog een nacht in het regenwoud verblijft, voor je weer eindigt aan het strand van Negombo!


dag 1  vertrek
dag 2  aankomst in Colombo, transfer naar het hotel in Negombo met zwembad
dag 3  start autotour met chauffeur vanuit Negombo, naar Anuradhapura
dag 4  naar Trincomalee, accommodatie aan het strand
dag 5  vrije dag in Trincomalee, accommodatie aan het strand
dag 6  via Sigiriya Rock naar Polonnaruwa
dag 7  Polonnaruwa, bezoek aan de tempels, hotel met zwembad
dag 8  Polonnaruwa, jeepsafari in het Minneriya/Kaudulla National Park, hotel met zwembad
dag 9  via Dambulla naar Kandy, hotel in Kandy
dag 10 Kandy, bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela
dag 11 naar Kitulgala, raftingtrip, overnachting bij Rafter’s Retreat
dag 12 verder naar Nuwara Eliya (per trein indien beschikbaar)
dag 13 tocht naar Horton Plains incl. wandeling World’s End, ‘s middags naar Ella
dag 14 vrije dag in Ella
dag 15 vanuit Ella naar Udawalawe, jeepsafari in Udawalawe NP
dag 16 naar Tissa, safari per jeep in namiddag in Yala of Bundala NP
dag 17 vanuit Tissa naar Sinharaja
dag 18 vroege wandeling met gids, ontbijt, verder naar Negombo, einde autotour met chauffeur
dag 19 transfer naar de luchthaven, vertrek Colombo, aankomst

Prijs vanaf € 1599,- p.p.

Inbegrepen: aankomsttransfer naar je hotel in Negombo, vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur volgens het programma van dag 3 t/m dag 18, alle overnachtingen inclusief ontbijt, echter in Udawalawe, Kitulgala en Sinharaja ook inclusief lunch en diner, Kitulgala rafting-trip incl. rafting-equipment, tocht naar Horton Plains, Engelssprekende gids tijdens de wandelingen, jeepsafari naar Udawalawe, Minneriya en Yala Nationaal Park en een wandeling door Sinharaja Rain Forest (ca. 2-3 uur) incl. Engelssprekende gids.

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, fooien, overige maaltijden, entreegelden (indicatie zie info entreegelden), eventuele tolgelden (ca. 5 euro per auto) en eventuele fietshuur ter plaatse.

 

Prijs bij 4 personen, incl. 2 x tweepersoonskamer en vervoer per 1 ruime auto met airco & chauffeur.

 

NB: de boomhut-lodge bij Kitalgala is erg eenvoudig, er is alleen wifi in een hoek van het restaurant 🙂

Tijdens onze individuele rondreizen door Sri Lanka verblijf je in verschillende middenklasse hotels met eigen douche en toilet op de kamer. De meeste kamers beschikken over airconditioning, behalve op die plaatsen waar dat vanwege de hoogte en temperatuur echt niet nodig is. Tijdens de rondreizen is het ontbijt in de hotels inbegrepen. Bij de meeste hotels is ook een zwembad aanwezig, zodat je een lekkere duik kunt nemen na een reisdag!

 

Sri Lanka-Rafters RetreatDe ligging van het Rafters Retreat is haar belangrijkste pluspunt, middenin de prachtige natuur en aan de Kelani rivier! Er is een zeer sfeervol restaurant en er zijn veel wandel- en excursiemogelijkheden in de omgeving. Je kamer bevindt zich in een eenvoudige soort ‘boomhut’, lees hier meer over de bijzondere Rafters Retreat!

 

 

Lees eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Sri Lanka.

 

Na aankomst op de luchthaven van Colombo worden jullie naar je hotel in Negombo gebracht, waar jullie de eerste dagen aan het strand verblijven. Hier kunnen jullie rustig bijkomen en de eerste indrukken van Sri Lanka opdoen. Tijdens deze dagen maak je -in overleg met de lokale agent- een stadstour per auto met chauffeur in Negombo, je bezoekt de laguna en de haven. Ook kun je (extra) kiezen voor een kookcursus! Wie van jullie is de beste Srilankaanse chefkok?

 

Sri Lanka Trincomalee

Dan begint de rondreis door Sri Lanka per auto met Engelssprekende chauffeur. Jullie reizen eerst naar de oude tempelstad Anuradhapura, waar je immense stoepa’s vindt! Ook is de kans groot dat je hier apen tegenkomt. De volgende stop is Trincomalee aan de oostkust, waar jullie slapen aan het prachtige zandstrand!

 

De mooiste stranden van het land bevinden zich hier met hoge palmbomen en een azuurblauw zee. De grote massa’s toeristen hebben deze unieke plaats nog niet ontdekt, waardoor jullie het strand vaak vrijwel voor jezelf hebt. Je kunt hier goed duiken en snorkelen!

 

Hierna gaat de reis verder naar de Polonnaruwa, een van de oude koningssteden van Sri Lanka. Ontdek de ruïnes hier per fiets! Ook bezoek je de beroemde Sigiriya Rock, ook wel bekend als de leeuwenrots, en maak je vanuit Pollonaruwa een avontuurlijke jeepsafari door het Minneriya National Park!

 

Sri Lanka-bouwsteen

Daarna gaat de reis verder naar de levendige stad Kandy en het olifantenweeshuis van Pinnawela, waar babyolifanten die zijn verstoten of hun moeder hebben verloren worden opgevangen. Ook sommige volwassen olifanten worden hier opgevangen. Elke ochtend lopen de olifanten dwars door een winkelstraat naar de rivier waar ze zich gaan wassen. Een bizar en bijzonder gezicht!

 

Vanuit Kandy rijden jullie per trein en/of auto naar het bijzondere Rafters Retreat. Hier begint het avontuur en stap je in de boot voor een raftingtrip van 1,5 tot 2 uur (afhankelijk van de watersnelheid). De rivier gaat dwars door het regenwoud! Hierna kun je even uitrusten en je omkleden in je eigen boomhut in het Rafter’s Retreat, waar je vanavond ook zult eten en slapen! De volgende dag reis je verder naar Nuwara Eliya. Van dit trein traject wordt gezegd dat het een van de mooiste van heel Sri Lanka is!  De volgende dag staan jullie weer vroeg op om een hike te maken naar World’s End bij Horton Plains. Durven jullie op het randje te staan van de 1500 meter diepe afgrond?

 

De volgende stop is Ella, een leuk plaatsje met een gemoedelijke sfeer en prachtige, groene omgeving.  Klim hier naar Little Adam’s Peak voor een fantastisch uitzicht of ga treinen spotten bij de Nine Arch Bridge.

Sri Lanka Udawalawe

Vanuit Ella gaan jullie door naar Udawalawe waar jullie een jeepsafari maken. Hier heb je de grootste kans om een kudde olifanten te zien! Daarnaast kunnen jullie hier ook vogels, buffels, herten, krokodillen, jakhalzen en luipaarden zien.

 

Hierna reis je verder naar de kust, naar Tissa in het zuiden, van waaruit jullie weer op jeepsafari gaan naar Yala of Bundala National Park. Het Yala National Park wordt bevolkt door wilde olifanten, luipaarden, krokodillen, herten en apen. Het Bundala National Park is vooral een paradijs voor vogelliefhebbers, ook leven er krokodillen en waterbuffels.

 

 

Sri Lanka bouwsteen SinharajaDe volgende stop is Sinharaja waar jullie met ervaren gids gaan wandelen door het groene regenwoud. Jullie gids beschikt over veel kennis van de natuur en de vele dieren die het park rijk is. Naast de vele tropische vogels kun je hier ook apen, hagedissen, slangen, vlinders en andere diersoorten tegenkomen!

 

Uiteindelijk reizen jullie terug naar Negombo, waar je nog een laatste nacht aan het strand verblijft. De volgende dag worden jullie naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar huis.

Prijs vanaf € 1599,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 20 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider