headlinenieuwtestdef
<- Klik op het logo voor onze HOMEPAGE met een overzicht van alle bestemmingen!

Met OutSight naar Sri lanka

calamiteitenfonds

Beste reistijd

Je kunt het hele jaar door naar Sri Lanka reizen; de zon schijnt elke dag en zelfs in de regentijd regent het vrijwel nooit een hele dag!

 

Sri Lanka

 

Je kunt dus het hele jaar een reis door Sri Lanka maken. Sri Lanka is een klein land, met een tropisch warm, vochtig klimaat en weinig klimaatverschillen binnen het land.  Omdat het land vlakbij de evenaar ligt, is de temperatuur het hele jaar door ongeveer gelijk: zo rond de 28 graden. In de bergen is het altijd wat koeler. Omdat er gemiddeld best veel regen valt, zowel tijdens de monsoons als daarbuiten, is Sri Lanka een prachtig groen land! De regenbuien zijn meestal kort en hevig en vallen vrijwel altijd in de middag. Daarna is alles weer opgefrist. Het is het hele jaar door lekker weer, en zelfs in de regentijd regent het vrijwel nooit een hele dag.  Er zijn twee regenseizoenen: de Yala en Maha. De Yala merk je vooral in het zuidwesten, van mei tot september. De regen valt vooral in mei en juni, en wordt langzaam wat minder. Daarna komt de Maha, met veel regen in het noordoosten, van oktober tot januari. In elk seizoen kunnen op het hele eiland korte hevige tropische regenbuien vallen.

Er zijn een paar dingen waar je tijdens het plannen van je reis rekening mee moet houden: in april kan het écht heel, heel erg warm worden, en tijdens de regentijd kan het ’s middags flink regenen en is de zee minder geschikt om te snorkelen.

Omdat het voor een zon- & strandverblijf extra belangrijk is om lekker weer te hebben, of als je graag wilt snorkelen, hier een aparte beschrijving van de seizoenen aan het strand. We hopen dat je snapt dat het hier om gemiddeldes en algemene klimaatinfo gaat, het weer is moeilijk te voorspellen en houdt zich niet aan kalendermaanden!


De west- en zuidkust (Mirissa, Tangale, Unawatuna)
goed: november t/m april
meeste kans op regen: mei, juni, juli

Voor een echt strandverblijf aan de zuidwestkust is de beste reistijd van november tot april. De zuidwestmoesson (Yala) waait van medio mei tot ongeveer eind september en komt vanuit het zuidwesten. Vooral in het begin valt de meeste regen! De zee is dan vaak woest en minder geschikt om te zwemmen. In deze periode, tijdens onze zomermaanden, zijn de stranden aan de zuidkust minder geschikt voor een echt zonnig strandverblijf.

 

De oostkust (Trincomalee)
goed: april-mei t/m augustus-september
meeste kans op regen: november en december
Aan de oostkust kun je juist weer het beste tussen april en oktober verblijven, dus tijdens onze zomermaanden! De noordwestmoesson (Maha) begint in oktober en loopt door tot in januari. In deze periode kun je het beste een strandverblijf aan de zuidkust kiezen!
Bedenk dus dat een rondreis door Sri Lanka het hele jaar door mogelijk is, bovenstaande periodes geven voor de beste kans op heerlijke zonnige dagen aan het strand!