headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Trekking door de theevelden

Horton Plains – Ohiya – Haputale – Ella

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 225,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka trekking theevelden

Sri Lanka trekking theevelden

Tijdens deze driedaagse bouwsteen ‘trekking theevelden’ maak je een prachtige trekking door de theevelden! Je wandelt door een spectaculair heuvelachtig landschap tussen de groene theevelden, in het Centraal Hoogland van Sri Lanka!

 

De eerste dag sluit aan op je bezoek aan het Horton Plains & World’s End. Je maakt een wandeling bij Ohiya. Daarna, op de tweede dag, loop je naar Haputale, en als laatste, op dag 3, eindigt deze bouwsteen in Ella. Op heldere dagen kun je zelfs de zuidkust zien liggen! Geniet onderweg van de prachtige natuur, de rust en de mysterieuze nevels. De ‘Central Highlands of Sri Lanka’ staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en dat is niet voor niets! Je verblijft onderweg in een eenvoudige trekkerslodge in de bergen, en in een guesthouse met een mooie ligging.

 

Deze Trekking door de Theevelden kun je boeken als invoegbouwsteen bij onze autorondreis Sri Lanka Compleet op dag 7, die rondreis wordt dan twee dagen langer!


Dag 1: ’s morgens naar Horton Plains & wandeling World’s End (in ‘Compleet’), ’s middags wandeling bij Ohiya
Dag 2: wandeling via Idallagasina, naar Haputale
Dag 3: ’s ochtends wandeling, vervolgens transfer naar Ella, einde bouwsteen

Prijs € 225,- p.p.

Inbegrepen: Engelssprekende gids tijdens de wandelingen, maaltijden (van het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 3), overnachtingen in eenvoudige trekkerslodge in de bergen, overnachting in hotel in Haputale en vervoer volgens programma met Engelssprekende chauffeur.

 

Niet inbegrepen: drankjes, entreegeld Horton Plains NP ca. € 20 p.p. (indicatie zie info entreegelden) en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: LKT001

 

Categorie: licht

 

 

Tijdens deze bouwsteen wordt onderweg overnacht in een eenvoudige lodge in de bergen met de bijzondere naam Misty Mountain Lodge. Je hebt een eigen kamer met zeer eenvoudige badkamer en de maaltijden krijg je aan een van de lange tafels in de huiskamer, waar je ook andere wandelaars zult ontmoeten! De tweede nacht verblijf je in het Srilanka View Holiday Inn, een prima guesthouse/hotel met spectaculair uitzicht, je verblijf hier is een unieke ervaring.

 

Lees eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Sri Lanka.

 

 

Sri lanka trekkingSri Lanka, Srilak View Guesthouse, kamerSri Lanka, Srilak Vieuw Guesthouse

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 1:  ’s morgens Horton Plains & wandeling World’s End (in ‘Compleet’), s middags wandeling bij Ohiya
Na een vroeg vertrek (ca. 05.30) voor de avontuurlijke tocht naar Horton Plains en de wandeling naar World’s End (ca. 3 uur lopen) -inbegrepen in de bouwsteen Sri Lanka Compleet- begint deze 3-daagse bouwsteen. Na terugkomst bij de auto, aan het einde van de ochtend, brengt de chauffeur je in ongeveer 20 min. naar een afgesproken punt in de bergen bij Ohiya, waar de wandeling begint. Je gebruikt ergens in de middag een picknicklunch onderweg in de prachtige omgeving. Deze middag wandel je in ongeveer 2 tot 3 uur door de theevelden naar de eenvoudige Misty Lodge in de bergen bij Ohiya. Geniet onderweg van de prachtige natuur en maak een praatje met de theeplukkers, aan het werk in de theevelden. Misschien mag je zelfs wel even meehelpen! Aan het einde van de middag kom je aan in de eenvoudige lodge waar je vanavond dineert en overnacht.

 

Dag 2: wandeling via Idallagasina in de richting van Haputale
Na het ontbijt begin je vandaag (rond 08.00) uur met een pittige wandeling zo’n 5 uur via Idallagasina naar Haputale. Op heldere dagen kun je vandaag misschien de zuidkust zien liggen, op bewolkte dagen hangt de nevel mysterieus tegen de bergen aan. Hoe dan ook een spectaculair landschap! Aan het begin van de middag kom je aan bij Adisham Bungalow, een door monniken bewoond klooster net buiten Haputale waar je wordt opgewacht door de chauffeur. Hij brengt je het laatste stukje naar het hotel voor vanavond. Hier krijg je eerst een lunch, de rest van de middag kun je -als je nog zin en energie hebt- de omgeving verkennen van Haputale, een gemoedelijk stadje hoog in de bergen, prachtig gelegen tussen de theevelden met weids uitzicht rondom. Deze tweede nacht verblijf je in een gezellig hotel aan de rand van Haputale, het diner is inbegrepen.

 

Dag 3: ’s ochtends nog een wandeltocht, vervolgens transfer naar Ella, einde bouwsteen
Deze laatste dag maak je ’s morgen nog een wandeling van zo’n 2 tot 3 uur met de gids in de omgeving tussen Haputale en Ella, daarna word je naar Ella gebracht, waar je de route van je autorondreis Sri Lanka Compleet vervolgt.

Prijs € 225,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider