headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Op zoek naar olifanten bij Minneriya

Kaudulla National Park/ Minneriya National Park

2 dagen, 1 nacht

Prijs € 94,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Sri Lanka bouwsteen olifanten Minneriya

Sri Lanka bouwsteen olifanten Minneriya

Het Minneriya National Park ligt vlakbij Pollonaruwa, in het Noorden van Sri Lanka, middenin de Culturele Driehoek. Een ideale kans om tussen alle koningstempels, paleizen, badhuizen en boeddha’s ook te genieten van de prachtige natuur in deze regio. Je vindt hier prachtige moerassen, struiken, bossen, open vlaktes, zandwegen en heuvels rond de Minneriya Tank, maar waar de vele bezoekers vooral voor komen is een flinke kudde wilde olifanten!

 

De twee parken Kaudulla en Minneriya liggen tegen elkaar, en olifanten lopen heen en weer, daar waar ze water en voedsel vinden. Per seizoen wordt gekeken welk park je bezoekt, maar meestal bevinden de olifanten zich van juli tot oktober in Minneriya. Vooral ‘The gathering’ in augustus en september is een spectaculaire dagelijkse samenkomst van wilde Aziatische olifanten op zoek naar drinkwater in het Reservoir, en staat daarom in de Lonely Planet top 10 van ‘The world’s greatest wildlife spectacles’. Verder vind je in dit park ook waterbuffels, veel vogels (zoals reigers en ooievaars), wilde buffels, herten, zwijnen, krokodillen en apen.

 

Tijdens deze bouwsteen verblijf je een (extra) nacht in het hotel in Pollonaruwa, en je maakt ’s middags een safari per jeep waarbij je op zoek gaat naar de olifanten! Deze bouwsteen past als invoegbouwsteen in de bouwsteen Sri Lanka Compleet.


Dag 1: vanuit Pollonaruwa naar Minneriya, jeepsafari in Minneriya/Kaudulla NP, overnachting
Dag 2: ontbijt, daarna vervolg van de bouwsteen Sri Lanka Compleet

Prijs € 94,- p.p.

Inbegrepen: vervoer per privé-auto met Engelssprekende chauffeur (1 extra dag), hotelovernachting inclusief ontbijt en een jeepsafari naar Kaudulla of Minneriya NP met chauffeur/gids.

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, entreegeld (voor indicatie zie info entreegelden, ter plaatse betalen) en overig plaatselijk vervoer.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: LKP009

 

Periode: In principe kan deze bouwsteen het gehele jaar door gemaakt worden. Per seizoen wordt gekeken welk park je bezoekt, maar meestal bevinden de olifanten zich van juli tot oktober in Minneriya. Vooral ‘The gathering’ in augustus en september is een spectaculaire samenkomst van wilde Aziatische olifanten op zoek naar drinkwater in het Reservoir, en staat daarom in de Lonely Planet top 10 van ‘The world’s greatest wildlife spectacles’.

Sri Lanka Hotels-PollonaruwaTijdens deze bouwsteen verblijf je in een prima, groot, comfortabel hotel met een prachtige ligging, op een heuvel en daardoor een geweldig uitzicht. Het hotel heeft een overdekt terras met uitzicht en een zwembad.

 

Lees eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Sri Lanka.

Dag 1: vanuit Pollonaruwa jeepsafari in Minneriya/Kaudulla NP, overnachting
Je maakt vanmiddag een jeepsafari, want aan het einde van de middag heb je de grootste kans om olifanten te zien. Je wordt rond 14.00 uur opgehaald en rijdt zo’n 3 tot 4 uur per jeep door het park. Met een beetje geluk zie je een prachtige zonsondergang in het park! De chauffeur is tevens de gids, en je ‘eigen’ chauffeur gaat ook mee! ’s Avonds kun je genieten van een drankje op het terras van het hotel.

 

Dag 2: ontbijt, daarna vervolg van de bouwsteen Sri Lanka Compleet
Na het ontbijt reis je verder. Indien je gisteren pas later in de middag bent aangekomen, kan je de jeepsafari ook vandaag maken, in de ochtend meteen na het ontbijt. Je reist dan pas later in de ochtend verder en vervolgt je bouwsteen Sri Lanka Compleet.

Prijs € 94,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider