headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Adam’s Peak: op naar de heilige top!

Kandy - Nallathanniya - Adams Peak - Nallathanniya - Nuwara Eliya

2 dagen, 1 nacht

Prijs € 95,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Sri Lanka bouwsteen, Adams peak

Een avontuurlijke bouwsteen! De heilige berg Sri Pada, ook Adam’s Peak genoemd, is een van Sri Lanka’s meest belangrijke pelgrimsoorden. De berg van ruim 2200 m. hoog ligt in het zuiden van het Centrale Hoogland. In de tempel op de top van de berg staat een enorme ‘footprint’ die door boeddhisten wordt gezien als een voetstap van Buddha, door hindoes als een voetafdruk van Shiva en door moslims en christenen als de eerste voetstap op aarde van Adam. Met recht een heilige plek dus!

 

Elke nacht maken vele pelgrims de lange wandeling naar de top, over duizenden treden, om in ieder geval voor zonsopgang op de top te zijn en het magische schouwspel van de eerste zonnestralen over de laaghangende wolken te kunnen meemaken.

 

Deze invoegbouwsteen is prima in te passen in je autorondreis door Sri Lanka!

 


Dag 1: van Kandy naar Nallathanniya, ’s nachts start klim naar de top

Dag 2: na zonsopkomst afdaling, opfrissen en ontbijt in hotel, naar Nuwara Eliya.

Prijs € 95,- p.p.

Inbegrepen: vervoer per auto met chauffeur, Engelssprekende gids tijdens klim en hotelkamer incl. ontbijt

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden en fooi

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: Het pelgrimsseizoen is van december t/m mei. In deze periode bezoeken vele pelgrims het dorpje, ze komen van heinde en verre en verblijven hier een paar dagen in een van de vele lokale guesthouses. Grote groepen maken elke nacht de klim naar de top, en het is gezellig druk. De trappen zijn verlicht, en er zijn ‘s nachts ‘tea-stalls’ geopend voor de wandelaars. Het kan druk zijn op de trappen op weg naar de top, met name in januari en februari. Een bijzondere ervaring! In deze periode is er ook meer kans op een zonsopgang zonder wolken. Buiten het seizoen is er geen verlichting, en er zijn bijna geen pelgrims.

 

Het dorpje bij het begin van de beklimming is dan vooral een verzameling lege guesthouses en verlaten ‘tea-stalls’. Het uitzicht vanaf de top kan minimaal zijn door wolken en bij regen kan de beklimming helemaal niet doorgaan. Misschien niet de meest aantrekkelijke periode om deze beklimming te maken! Ons hotel is wel het gehele jaar door geopend, en in principe kan deze klim het gehele jaar door gemaakt worden als het niet regent, maar wees voorbereid op een bewolkte zonsopkomst zonder uitzicht of wellicht helemaal geen klim.

 

Reiscode: LKP006

Sri Lanka-Adams Peak-Slightly ChilledTijdens deze bouwsteen boeken we een kamer voor je in een gezellig hotel in Nallathanniya, het dorpje dat aan het begin van de Sri Lanka-Adams Peak-Slightly Chilled, kamerbeklimming ligt.

 

Je kunt je spullen achterlaten op je hotelkamer als je ’s nachts de berg beklimt, en na de beklimming (’s morgens) kun je hier ontbijten en jezelf opfrissen voor de reis verder gaat. Er is tijdens deze bouwsteen geen tijd om ’s nachts te slapen!

 

 

Lees eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Sri Lanka.

Dag 1: van Kandy naar Dalhousie/ Nallathanniya, ’s avonds laat start klim naar de top
Vandaag vertrek je uit Kandy richting Nallanthanniaya. Een rit van nog geen 100 kilometer, maar je bent zeker een paar uur onderweg, een prachtige rit door uitgestrekte theeplantages waar je vele vrouwen theeblaadjes zult ziet plukken met gevlochten manden op hun rug. ’s Middags kom je aan in Nallanthanniaya, een klein stadje en de uitvalsbasis voor je bezoek aan de heilige berg Adam’s Peak. Je kunt hier ’s middags nog wat rondwandelen of rusten op je hotelkamer. We raden je aan om vroeg te eten, en daarna nog een paar uurtjes te gaan slapen.Pas ’s avonds laat, na middernacht, word je opgehaald door je gids om aan de beklimming te beginnen.

 

De wandeling duurt zo’n 4 tot 5 uur, je beklimt de trappen samen met vele pelgrims. Als het goed is, bereik je de top op tijd om de spectaculaire zonsopkomst te zien, waarbij het vroege zonlicht de prachtige omgeving van een sprookjesachtige gloed voorziet. Je ziet langzaam de verandering van nacht naar dag. Bedenk dat het heel koud kan zijn op de top, het is daarom fijn als je een deken of warme kleding bij je hebt.

 

Dag 2: na zonsopkomst afdaling, opfrissen en ontbijt in hotel, naar Nuwara Eliya.
Na dit unieke natuurverschijnsel begint de pittige afdaling. Vergis je niet, want de afdaling wordt door velen als zwaarder dan de beklimming ervaren. Vooral je knieën krijgen het zwaar! Eenmaal terug in je hotel kun je ontbijten, nog wat napraten met andere klimmers en jezelf opfrissen op je kamer voor je verder reist richting Nuwara Eliya.

De bouwsteen kun je boeken als invoegbouwsteen bij de verschillende autorondreizen die we aanbieden op Sri Lanka, die hierdoor dan een dag langer worden. Let wel op dat je een nacht bijna niet slaapt, als we deze bouwsteen invoegen in je rondreis, zullen we kijken of het niet te druk wordt. Eventueel kunnen we een extra rustdag ervoor of erna invoegen in je reis!

 

Bij de bouwsteen Sri Lanka in ‘t kort reis je op dag 4 van Kandy naar Adam’ s Peak, bij de bouwsteen Sri Lanka Compleet zou je op dag 6 van Kandy naar Adam’s Peak reizen, en pas daarna naar Nuwara Eliya. Je kunt simpelweg deze bouwsteen (en andere bouwstenen) selecteren in je aanvraag, wij maken dan van de aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel!

Prijs € 95,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider