OutSight Travel organiseert individuele reizen naar verre bestemmingen

Met OutSight naar Sri lanka

calamiteitenfonds

Vervoer in Sri Lanka

Sri Lanka-trein-header

 

Auto met chauffeur
Onze bouwstenen en rondreizen over het eiland bieden we aan per huurauto met chauffeur. Omdat het eiland niet heel erg groot is, is het prima mogelijk om de meeste Sri Lanka: auto met chauffeurhoogtepunten van het eiland per auto te bezoeken, zonder dat je hele lange dagen in de auto zit.  Omdat de verkeersregels daar nogal afwijken van de onze, raden we je aan niet zelf de auto te gaan besturen. De chauffeur weet de weg op het eiland en is bekend met de lokale verkeersgewoontes.  En dat is fijn, want de lokale verkeersgewoontes zijn moeilijk te bevatten als buitenlander. Er is vrijwel geen bewegwijzering is, waardoor het moeilijk zelf zoeken is naar de juiste weg. Zelf rijden per auto is in Sri Lanka sowieso  niet gebruikelijk: er wordt links gereden en het verkeer is zeer chaotisch.  Het rondreizen per auto met chauffeur is eigenlijk wat iedereen doet in Sri Sri lanka- auto met chauffeur2Lanka. Als je bij OutSight een rondreis met auto/chauffeur boekt, zijn ook de maaltijden en accommodaties van de chauffeur bij de prijs inbegrepen. Bij vrijwel alle hotels en restaurants zijn speciale voorzieningen waar de chauffeurs gezamenlijk eten en logeren.  Mocht het zo zijn dat je heel goed met je chauffeur kunt opschieten dan zou je hem voor een maaltijd kunnen uitnodigen, maar dit is absoluut niet verplicht en kun je dus helemaal zelf bepalen.

Veel chauffeurs zullen je graag vertellen over hun eiland, maar officieel is de chauffeur geen gids. Wees ook duidelijk wat je wel en niet wilt: sommige chauffeurs zullen proberen je allerlei showrooms te laten zien. Dit kan heel leuk zijn, en je kunt er prachtige dingen kopen als je dat wenst. Laat echter duidelijk weten als je hier geen interesse (meer) in hebt.Voor gedetailleerde historische informatie raden we je aan om bij de tempels ter plekke een lokale gids in te huren. 

 

Openbaar vervoer
Voor kortere afstanden kun je eventueel gebruik maken van de openbare bussen, maar eigenlijk wordt het gebruik van het openbaar vervoer afgeraden.  De overheidsbussen zijn vaak oud en niet zo snel. De bussen van Private Company’s zien er beter uit  maar hebben meestal zo veel haast dat ze met een gevaarlijk en roekeloos tempo proberen zo snel mogelijk in hun volgende bestemmingen te zijn. Chauffeurs halen vaak in Sri lanka-tuktukzonder in de spiegels en naar tegenliggers te kijken, waardoor eventuele tegenliggers gedwongen worden naar de berm uit te wijken. Om iedereen in de buurt te waarschuwen wordt er regelmatig zeer flink getoeterd.
Een aanrader is de tuk-tuk, een gemotoriseerde driewieler. Ideaal voor kortere afstanden! Spreek van te voren altijd een prijs af. Je kunt bijvoorbeeld aan de receptie van je hotel vragen wat het gangbare tarief voor een ritje is.

 

 

Per trein
Onderweg is het mogelijk bepaalde trajecten per trein af te leggen, b.v. van Kandy naar  Sri Lanka-treinNuwara Eliya. De chauffeur helpt je bij het kopen van de kaartjes, zorgt voor de transfers en de bagage: de chauffeur zie je na aankomst later op de dag weer terug! Wij raden je aan om dit prachtige traject, dwars door de theevelden, per trein af te leggen. Niet de snelste manier, maar wel mooi! We kunnen deze kaartjes niet van te voren reserveren, maar de chauffeur helpt je bij het kopen van een kaartje als je dat wilt. De prijs is slechts een paar euro; de moeite waard denken wij!

 

Verkeer
Over de verkeersregels in Sri Lanka kunnen we kort zijn: deze zijn er niet. De verkeerssituatie is dus over het algemeen zeer chaotisch te noemen! De wegen zijn meestal goed en redelijk geasfalteerd, maar niet zo breed, en ze worden zeer intensief gebruikt door auto’s, bussen, vrachtauto’s, fietsers, ossenkarren, brommers, fietsers, wandelende schoolkinderen en slapende honden. Indien een doorgaande weg dwars door een stadscentrum gaat (zoals b.v. in Unawatuna) kan het oversteken van het strand naar een restaurant een gevaarlijke bezigheid zijn. Colombo is een zeer grote drukke stad, waar geen echte doorgaande wegen omheen zijn. Indien je dus vanuit het zuiden terug naar Negombo of de luchthaven moet reizen, is de enige mogelijkheid dwars door de stad!

 

 

Jouw reis

Kies de bouwstenen »

Met onze bouwstenen stel je eenvoudig je eigen individuele reis op maat samen. Filter de bouwstenen en maak je keuze met ‘selecteer’. Voeg eventueel excursies toe! Jouw selectie komt dan in Jouw Reis terecht. In Jouw Reis kun je de bouwstenen bekijken, volgorde veranderen, verwijderen en als je hiermee klaar bent kun je Jouw Reis aanvragen!

Volgende stap: controleer of wijzig je reis en voeg eventuele vragen en opmerkingen toe.

Volgende »

Over prijzen en boeken »

Als je Jouw Reis, met eventuele opmerkingen of aanvullende wensen, naar ons hebt verstuurd nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op. We zullen van de geselecteerde bouwstenen een logische reis maken door er transfers, vervoersonderdelen en eventuele hotelovernachtingen tussen te zetten. Geef ons ook vooral input over je wensen en opmerkingen!

Complete rondreizen »

Teveel keuze? Moeilijk kiezen uit al onze losse bouwstenen? Maak het jezelf makkelijk en ga naar de door ons samengestelde rondreizen!

Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656